Redovisningsansvarig  

Engelska Skolan Norr är en friskola grundad 1993. Vi har 530 elever i årskurserna f-9. Skolan består av en förskola och en F-9 skola. Tillsammans är vi ca 90 anställda på Engelska Skolan Norr. Förskolan ligger på Döbelnsgatan 10 minuter promenadavstånd från skolan. Årskurserna F-5 befinner sig i den ursprungliga byggnaden vid Roslagstullsbacken där Engelska Skolan först slog upp portarna, och våra 6-9 klasser befinner sig uppför backen inrymda i två vackra K-märkta byggnader på Alba Novas Vetenskapscentrums område. 

Vi erbjuder en arbetsplats med internationell prägel där arbetsspråken är svenska och engelska.  

Som redovisningsansvarig kommer du att ha ansvar för bolagens ekonomi. Du kommer samarbeta med vår personaladministratör som ansvarar för företagets löneadministration samt vara ett administrativt stöd och bollplank åt skolledningen.  

Du erbjuds en kvalificerad och självständig tjänst med bredd och variation. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

  • Stöd till VD och skolledning i budgetering, prognoser och månatlig resultatuppföljning. 
  • Upprättande av månads-och årsbokslut inklusive deklaration. 
  • Löpande bokföring, inklusive kund-och leverantörsfakturor. 
  •  Uppföljning av skolans intäkter 
  • Avstämningar, periodiseringar. 
  • Skatter/avgifter. 
  • Kontaktperson till revisorer.  
  •  Skoladministration. 
  • Avtalshantering. 
  • Rapportering statistik. 

 

Som person tror vi att du har följande egenskaper, analytisk, strukturerad, serviceinriktad, pedagogisk, initiativtagande och har god samarbetsförmåga. Arbetstempot är ofta högt, så det är viktigt att du har god förmåga att kunna organisera, strukturera och prioritera.  

Vi söker dig som har goda kunskaper i redovisning, Officepaketet och ett allmänt IT-intresse. Erfarenhet från BL, Office 365 och Schoolsoft är meriterande.  

Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning eller annan adekvat utbildning. 

Du är tillsammans med dina kolleger på administrationen spindel i nätet på skolan och verksamhetens ansikte utåt. Det är viktigt att du kan kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt både på engelska och svenska.  

Rollen är platsbunden och lämpar sig inte för att jobba hemifrån.  

På ESN är det viktigt att värna om den interkulturella kulturen så skolan. Ett respektfullt och professionellt bemötande av elever och personal är viktigt. Det är även viktigt att sätta elevens behov i centrum så att prioriteringar och beslut rimmar väl med verksamhetens kärnfråga – utbildning. 

Tjänstens omfattning: 100% 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning, 
Kollektivavtal finns. 
Vi tar in ansökningarna löpande 

För ytterligare information kontakta Walewska Jendi, skolintendent.  walewska.jendi@esn.se  eller Dominique Roosen 073 302 4481


Ansökan sänds per e-post till: jobb@esn.se