Ny process för 2017

Engelska Skolan Norr har i år valt att gå med i Stockholm Stads e-tjänst för skolval. Vi kommer därför att vara synliga i tjänsten som en skola man kan välja att söka till. Det innebär att oavsett om du står i vår kö eller ej kommer du att kunna välja vår skola i e-tjänsten. Vi kommer dock endast att ta in elever utifrån våra kö regler som du kan läsa om här.

Skolvalet sker mellan den 15 januari och den 15 februari. Skolvalet har flera steg som illustreras nedan.

 

Du som har fått ett brev ifrån oss med erbjudande om plats kan från och med den 15 januari gå in på e-tjänsten (länk) och välja oss som första hands val för skolplacering. Därmed bekräftar du till oss ditt platserbjudande hos oss.

Om du inte har möjlighet att söka skola via e-tjänst kan du ladda ned en blankett på "Söka Skola" och posta den till Stockholm stad. Om du har frågor om e-tjänsten kan du ringa till Kontaktcenter på tel 08-508 11 550 och få hjälp.

Den 15 mars kan du sedan gå in på samma sida och se vår bekräftelse på att vi har tagit emot ditt val och meddelat Stockholm stad din placering hos oss.

Slutligen begär Stockholm stad att ni som vårdnadshavare bekräftar placeringen ytterligare en gång skriftligen senast den 1 april.

Läs mer om hur du söker skola på Skolval Stockholm.