Söka skola 2019

Engelska Skolan Norr har sedan två år tillbaka valt att gå med i Stockholm Stads e-tjänst för skolval. Vi kommer därför att vara synliga i tjänsten som en skola man kan välja att söka till. Det innebär att oavsett om du står i vår kö eller ej kommer du att kunna välja vår skola i e-tjänsten. Vi kommer dock endast att ta in elever utifrån våra kö regler som du kan läsa om här.

Oavsett om du stått i vår skolas kö länge eller inte alls så söker du till vår skola via Stockholm stads system för att söka skolan  – http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Soka-skola/

När du söker via Stockholm stads webbaserade tjänst så bekräftar du din önskan om att få en plats på vår skola och antagningen kommer att göras utifrån de urvalsgrunder (antagningsregler) som gäller för vår skola.

Du gör din ansökan digitalt via e-tjänsten Sök skola Stockholm. Om du inte kan söka webbaserat söker du via blankett som finns på ”Söka skola”. Om du har frågor om att ”söka skola” är du välkommen att kontakta antingen oss eller Stockholm stads Kontaktcenter på telefon 08-508 11 550.

Om du redan nu vet att du inte kommer att söka vår skola men står i vår kö vill vi gärna få veta det, skicka oss ett email till info@esn.se

Ansökningstiden är den 15 januari till och med den 15 februari.

Från och med den 15 mars kan du logga in i e-tjänsten och se vilken skola ditt barn blivit erbjuden plats på.

Skolvalet sker mellan den 15 januari och den 15 februari. Under denna period söker du som har ett barn som skall fylla sex under kommande skolår, du som har ett barn som vill byta skola eller du som har ett barn vars skola inte har fler steg  (ex endast lågstadiet erbjuds).  Kom ihåg att söka skolplats för ditt barn med ditt hjärta.

Om du inte har möjlighet att söka skola via e-tjänst kan du ladda ned en blankett på "Söka Skola" och posta den till Stockholm stad. Om du har frågor om e-tjänsten kan du ringa till Kontaktcenter på tel 08-508 11 550 och få hjälp.

Den 15 mars kan du sedan gå in på samma sida och se vår bekräftelse på att vi har tagit emot ditt val och meddelat Stockholm stad din placering hos oss.

Slutligen begär Stockholm stad att ni som vårdnadshavare bekräftar placeringen ytterligare en gång skriftligen senast den 1 april.

 

Information in English regarding how to apply for a school in Stockholm can be found here.