Vårt mål är att erbjuda en högkvalitativ tvåspråkig utbildning till alla våra elever. Vårt fokus på ett relationellt arbetssätt och vår nolltolerans mot mobbning bidrar till att eleverna får bästa möjliga start i sin akademiska karriär. Våra betyg visar att ESN-elever når långt över genomsnittet när de lämnar årskurs 9. 

F-5

Inom vår F-5 sektion arbetar vi utifrån två integrerade arbetssätt som förbereder för ett livslångt lärande. Vi visar våra elever hur de tar ansvar för sitt eget lärande samtidigt som vi hjälper dem att bygga upp sina sociala färdigheter och empatiska förmågor. Dessa två faktorer ser vi som ett sätt att utveckla deras potential att bli framgångsrika  både som individer och i gruppsammanhang. 

6-9

Undervisningen för årskurs 6-9 sker i ljusa fina lokaler och vi har alltid två mentorer per klass och ett hemklassrum. Undervisningen sker med hjälp av digitala hjälpmedel där varje elev får en egen Chromebook. Vi erbjuder kör, skolband, och flera special- och socialpedagoger. Vårt samarbete med Vetenskapens Hus  ger möjlighet för våra elever att delta i aktiviteter i högskolemiljö inom naturvetenskap, matematik och teknik.
Eleverna i årskurs 9 erbjuds möjlighet att ta en Cambridge examen i engelska.

Fritids

Engelska Skolan Norr erbjuder ett spännande och engagerande Fritids-program för elever i årskurs F-5. Eleverna har möjlighet att delta i en mängd olika aktiviteter som främjar deras utveckling, fördjupar deras kunskaper om en hälsosam livsstil, miljömedvetenhet och vänskap.

Bibliotek

För en likvärdig skola, ska alla elever ha tillgång till litteratur och medier som verktyg  och genom det stimuleras till att använda och utveckla hela sin förmåga.
Vårt skolbibliotek arbetar även för att tillgodose och främja flerspråkiga elevers behov.

Vi är stolta över vårt bibliotek som har över 9.000 böcker i sin samling och som genom en bred variation av medier och databaser på olika språk erbjuder varje elev och pedagog möjligheten till lärande och utveckling.

Skollunch

På Engelska Skolan Norr serveras lunch och mellanmål dagligen.

Lunchen serveras mellan 10.30-13.00. Den förbereds och levereras till oss av Kleins Kitchen. Varje dag finns det två rätter att välja mellan, ibland är alla vegetariska. Förutom den varma maten serveras en rik salladsbuffé som vårt eget kök förbereder.

Ett sockerfritt välsammansatt mellanmål serveras på eftermiddagen för elever inskrivna i vår fritidsverksamhet.

Lokaler

Engelska skolan norr ligger i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Skolans ursprungliga byggnad ligger vid Roslagstullsbacken. Den anrika byggnaden byggdes 1965 efter ritningar av arkitektbyrån Jacobsson & Strömberg. Där går idag ca 340 elever i årskurs F-5. Uppför backen, inrymda i två vackra K-märkta byggnader på Alba Novas Vetenskapscentrums område, går ca 200 elever i årskurs 6-9. Runt vår skola finns Nationalstadspark och andra parkmiljöer. Skolan nås enkelt via buss eller tunnelbana.

Engelska skolan norr

Roslagstullsbacken 4, 114 21 Stockholm

Org.nr: 556569-9302

E-mail: info@esn.se

Tel: 08-441 85 80

ALL RIGHTS RESERVED © Engelska skolan norr